top of page

LA NAVE DE LOS LOCOS

Exposició d'objectes i escultures.

Produïda per TOPIC, Tolosa, 2015.

 

Els titelles i marionetes no són només magnífics personatgets que fan espectacles, també són objectes plens de significat, disposats a convertir-se en símbols o metàfores fora de l'escenari. En aquesta exposició, Joan Baixas proposa una mirada diferent a les marionets, una funció de teatre immòbil i silenciós perquè l'espectador inventi les seves pròpies històries.

 

Peces en l'exposició:

 

LA NAU DELS BOJOS. Reinterpretant una llegenda medieval en què els bojos, els diferents, els excessivament alegres o hedonistes són castigats al desterrament, aquesta peça vol homenatjar la força de la imaginació per fer renéixer aquests personatges entremaliats que sorgeixen de la natura i habiten en llibres, històries i faules.

 

 

MANIOBRA-MARISOMBRA. Inaugurat al Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona 2015. Naturalesa i cultura sostenen la titella com la canya que pesca un peix, la tecnologia el converteix en ombra i el suau buf del públic ho fa ballar.

 

L'ÚLTIM SOPAR - MANGIARSI L'ANIMA. Inaugurat a l’Institut Cervantes, Milà 2015, amb motiu de l'expo sobre alimentació. Cada sopar és l'últim sopar. Per a molts. Cada sopar és cap sopar. Per a altres. Ens estem menjant les restes d'un món o alimentem l'inici d'un altre?

 

MANGONEOS (I a XIV). La titella com a metàfora i al·legoria. De fils, comandaments, controls, manipulacions, artificis i altres tejemanes. Teatre immòbil sobre idees mòbils.

 

Exposición de objetos y esculturas.

Producida por TOPIC, Tolosa, 2015.

6Joan Baixas 17
17Joan Baixas 04
13Joan Baixas 08
12Joan Baixas 09
11Joan Baixas 10
10Joan Baixas 11
8Joan Baixas 15
2.Joan Baixas 02
7.Joan Baixas 16
3.Joan Baixas 14
1.Joan Baixas 01

Fotografies de 

bottom of page