top of page

Joan Baixas, pintor  i director d’escena, realitza espectacles i performances d’intens  contingut visual, basats en la pintura en directe, l’animació d’objectes i la projecció d’imatges, que expliquen petites històries contemporànies.

 

Va dirigir la companyia Teatre de la Claca (1968 – 1998) on, mentre voltava el món amb una furgoneta va col·laborar amb artistes com Joan Miró, Roberto Matta, Antonio Saura, Lluís Pasqual, Joglars, Circus Oz i amb músics, actors i ballarins. Presenta el seu treball a tota mena d’espais, des del carrer i centres populars fins a llocs emblemàtics com  Museu Guggenheim de Nova York i Bilbao, Centre Pompidou, Tate Modern, Sydney Opera House, Teatre del Liceu, Hongkong Arts Festival, ICA a Londres, Saint Marc’s Church a Nova York, Indira Ghandhy Arts Center de Nova Delhi, Arabanna Comunity a Marree, South Australia.

 

Ha dirigit el Festival de Teatre Visual de Barcelona, espectacles multitudinaris i col·laboracions a la  televisió, moda i publicitat.

Ha publicat poesia i articles sobre la seva experiència professional i va desenvolupar una labor pedagògica a l’Institut del Teatre de Barcelona, Rose Bruford College de Londres y altres escoles internacionals d’art.

 

Actualment prossegueix la seva activitat professional amb espectacles, exposicions i dirigint projectes col.lectius.

Alguns dels seus darrers treballs:

DAURRODÓ, espectacle en col.laboració amb l’artista brasiler Cildo Meireles, creació al TNC-Teatre Nacional de Catalunya, dins de la programació del Grec 2016.

LA NAVE DE LOS LOCOS, exposició d’escultures i instal.lacions al TOPIC de Tolosa, 2016. L’exposició inicia la seva itinerància internacional al Festival Mondial des Théâtres de Marionnetes a Charleville-Mézières, setembre 2017.

DIABLO!, espectacle de creació a partir d’un text de Fernando Pessoa, Teatr Animacij de Poznan (Polonia), 2017.

THE SHADOW OF FEAR, instal.lació en col.laboració amb  els artistes iranians Hesam Rahmaniam i Rokni i Ramin Erizadé (premi Macba 2016 de la Fundació Nefkens), producció Museu d’Art Contemporani de Barcelona a la Gallery Isabelle van den Eyden, Dubai. Presentació al MACBA, octubre 2017.

Segueixen en gira els espectacles personals MÚSICA PINTADA i TERRA PRENYADA, de pintura en directe damunt de pantalles translúcides, i la conferència-espectacle OH LA LA, LA MARIONNETTE!.

bottom of page